Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2014 00:41 - За лъжата и за още нещо...
Автор: ckrivko Категория: Лични дневници   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
0



 Има ли някой от нас, който никога не е лъгал? Ако има този човек или може да ходи по вода или пък ше вземе наградата на Гинес за най- честен човек. Всички лъжем , нали? Това даже сме смята за нормално. Всички знаем дестеки, че даже стотици случаи, когато ако кажеш истината ще те помислят за луд. Така, че не е вярно, че истината ще те направи свободен , ами ще те напраив луд. Гледали ли сте "Форест Гъмп" ? Ако не веднага спрете да чете и си го изтеглете, ако да то си спомянате момента, където каза на срещата с  Кенеди ( президента на САЩ) че му се пишка.... естествен човек.

Толкова е просто.

Апропо има ли някой на когото да не му се е пишкало? И то така, че да те боли и да не можеш да мислиш за нищо друго.А да му се ака? Сега ако ми кажете НЕ, то ще сте долни лъжци. На всекиго му се е случвало да е в нужда. И то такава, че нещата да са на живот и смърт. Тази скрита и толкова сладка тема за срането. Без извинение. Не знам защо, но това е една от любимите теми за разговор на много хора( предмино мои приятели...може би има приятели посерковци, кой знае, но аз много ги обичам) Кой нее бил в нужда и то такава , че или или . To  be or not to be.  Който знае е бил и ме разбира...
Та и всички сме подслъгвали за нещо си . Даже от нас понякога се очаква да излъжем.

Благородна лъжа.
А има ли благородно убийство?
Или благородна кражба? Робин Худ тук ли си?

Какво сме объркали ? Къде сме сгрешили ? 

Лъжата е неделима част от нас. Ако я изкореним от реалността ни, то хората (поне 96%) които се занимават с реклама остават без работа. Също и политиците. С какво ще се занимата тези люде , ако няма лъжа? Ами адвокатите? Луда работа...

Ако истината ще ни направи свободни, а   тя вирее толкова на рядко то какво излиза? Че не сме свободни. Че свободата е един блян. Че не сме готови за нея. Че по - добре някой друг да решава вместо нас и да носи отговорност . Много по - лесно е някой друг  да мисли.


Само да не сме ние.... 

П.п. Разбира се, ако приятелката ви или жена ви ви пита дали е отслабанала след    заниманието по суинг танци(фитнес, диета, уризъм, йога и др. ) то тогава няма какво друго да се каже освен ДА. Истината че , че има и БЛГАГОРОДНИ лъжи :))))))



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ckrivko
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13799
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930