Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2014 23:44 - Украйна и ние
Автор: ckrivko Категория: Лични дневници   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
0



Какво е да си наркозависим? Знаят тези на хероин, амфети и разбира се пушачите. Знам какво е да си зависим към телефона си или към фейсбук. Пак си е наркомания както и да го погледнеш. Но не знам какво да си пристрастен към властта. 
Какво трябва да се случи, колко души трябва да умрат, за да сдаде човек властта.

"В името на народа"

Каква ирония. Народът  съставен от много  малки човечета със своите нужда, радости , скърби, загуби, победи, слабости, красиви черти.  
Срещу тях са шепа оядене и свръх пристрастени към властта хора за които лъжата и измамата са начин на живот. За които човешкия живот не е нищо. Те не се инетресуват от нас, на тях изобщо не им дреме. Ще ни лъжат в очите и няма да им мигне окото.

Дали е сложно в Украйна? Дал иима тъмни факти които не знаем ? Не знам. Със сигурност има геополитически и  не знам какви си игри. Игри на онези там горе, намираи се в командните висини за които няма значение Малкия човек.

Но има и нещо друго и не бива да се мълчи. Когато хората в Украйна излизат хиляди и милиони, то те няма как да са платени, то тези хора не са една шепа терористи и екстремисит ( а такива има, то луди всякакви, но и няма как да не полудееш като те правят на маймуна)

Една препратка към едно от най- ужасните събития на 20 век - Втората световна война. 
за нея вина носят :
1. Идиотско огромните репарации поставени и искани от Германия от Франция и Англия.
2. Слабостта на Запада пред Хитлерова Германия. Преговарянето и плямпането с него. Отстъпките пред Хитлер на Англия и Франция. Ако бяха взели адекватни решения, то нямаше да има аншлус, нито окупация на рейнската област, нито ВТВ (Втора световна война).
3. СССР и Сталин. Това са основните виновници. Сталин използвал Адолф Хитлер за Ледоразбивач на световната революция. Сталин който е имал една единствена цел - световна война и СССР който се е готвил само за това. Огромна армия съветска армия е била готова през лятото на 1941 да залее Европа и единственото внезапното, самоубийствено и безалтернативно нападения на Германия спасява Европа от още по- голямо зло. Виктор Суворов в книгите си убедително доказва това. 

Всички комунистически историци, академици, генерлаи и маршали в хора скачат срещу него. ТЕ КРИЯТ ИСТИНАТА ЗА НАЙ- ГОЛЯМАТА ВОЙНА , защото те са я подпалили.
Те са майстори на лъжата. 
Властелини на измамата. 
Царе на манипулацията. 

За тях целта оправдава средствата. И целта им е властта. 
Януколович можеше да поиска избори. Нали мнозинството го подкрепяло, къде е проблема да ги спечели пак и да няма насилие?? Къде ? Какво пречи да няма убиди хор аи от двете страни и страната да е на прага на гражданска война?
Украинците ни дадоха урок по смелост. Те не са забравили Гладомора през 30 - те. Житницата на Европа изнемогва от глад и дава МИЛИОНИ  жертви...
Не, те показаха какво е мъжественост. И да, сигурно има и крайно десни, сигурно има екстремисти, но мнозинството на площада и по улицити на градовете са нормални хора. Като мен и теб. Хора с работа, хобита и въобше Малки човеци. Но всъщност са Големи, а ние сме малките. 

Със злото не бива компромиси. Не бива слабост да се показва.Историята сме обречени да я повтаряме, ако не я познаваме. Украйна показа как се прави и от нас зависи дали ще последваме примера им...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ckrivko
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13800
Постинги: 7
Коментари: 0
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930